У Путивлі вилучили трьох дітей з сім’ї через жахливі умови проживання

20.04.2023

Співробітники сектору ювенальної превенції спільно зі Службою у справах дітей Путивльської міської ради вилучили трьох дітей віком 4, 6 та 8 років з родини, де санітарно-гігієнічні умови проживання загрожували їхньому життю та здоров’ю.

У будинку, де проживала родина, був безлад, бруд та антисанітарія, житлові кімнати захаращенні сміттям та мотлохом, в помешканні відчувався різкий неприємний запах, діти постійно брудні, дитячі речі та постільна білизна в брудному стані, а у наймолодшої дитини взагалі був відсутній одяг.

Ця родина перебуває на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Путивльської міської ради з 2021 року. Фахівці соціальної служби, вчителі та поліцейські регулярно намагались надоумити безвідповідальних батьків, різними засобами закликали їх до совісті та порядності. Були адміністративні протоколи, але все марно, бо батьки взагалі вирішили не впускати в помешкання нікого та не відповідати на телефонні дзвінки.

З огляду на це, виконавчий комітет Путивльської міської ради прийняв рішення про примусове вилучення дітей з даної сім’ї.

Спочатку їх доставили до міської лікарні, де провели обстеження стану їхнього здоров’я, надали необхідну медичну допомогу, викупали, нагодували та вбрали в чистий одяг.

Наразі діти доставлені до Центру соціально-психологічної реабілітації, де вони перебуватимуть до того часу, поки їхні батьки не усунуть причини, що перешкоджають неналежному вихованню дітей.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: