Голова Сумської ОВА бере участь у першому міжнародному саміті міст і регіонів, що проходить у Києві

20.04.2023

До складу делегації від Сумщини також увійшли перший заступник голови Сумської ОВА Тарас Савченко, голова обласної ради Віктор Федорченко та голови громад області. Також заступники голови Сумської ОВА та керівники структурних підрозділів ОВА долучилися до заходу в режимі онлайн.

Україні проходить Міжнародний Саміт міст та регіонів. Захід відбувається за ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Понад 120 очільників громад та регіонів з різних країн-партнерів України, представники Комітету регіонів ЄС, Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, Національної асоціації муніципалітетів Данії беруть участь у цьому Саміті.

На саміті виступали Президент України Володимир Зеленський та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У межах саміту обговорювали наступні питання:

– Відновлення в громадах та регіонах: система управління реконструкцією, синергія зусиль державної та місцевої влади, бізнесу, міжнародних партнерів.

– Післявоєнне відновлення, розвиток міст і громад – від ефективного планування до сталого розвитку.

– Відновлення. Економічні аспекти – інвестування та розвиток державно-приватного партнерства; циклічність та енергоефективність.

Учасники заходу також торкнулися питання розмінування та інноваційного розвитку територій.

За результатами саміту заплановано підписання підсумкової декларації і низки угод про партнерство на муніципальному та регіональному рівнях.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: