Під час міжнародного саміту міст та регіонів були підписані важливі для Сумщини угоди із представниками США та Франції

20.04.2023

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх та засновник неприбуткової організації «Служіння Разом» («Together Ministry»), штат Джорджія, США Петро Дудник підписали Меморандум. Крім того, була підписана Угода про партнерську співпрацю між містами Конотоп та Фюмель (Франція).

Згідно з Меморандумом американська сторона буде забезпечувати для мешканців Сумської області надання реабілітаційної допомоги дітям, які постраждали від війни (діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти загиблих захисників України, дітям із сімей внутрішньо переміщених особі віком від 0 до 18 років), та військовослужбовцям після поранення і травм, а Сумська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація буде забезпечувати через уповноважених осіб всебічне сприяння цій діяльності.

«Коли у 2014 році на сході України почалася війна, багато сімей втратили своїх годувальників, близьких, домівки та навіть основні засоби для виживання. У відповідь на кризу організація «Служіння разом» з головним офісом в Атланті, штат Джорджія, і допоміжною діяльністю в Сакраменто (Каліфорнія) приєдналася до руху гуманітарної допомоги для підтримки постраждалих від неоголошеної війни», – зазначив Володимир Артюх. – Сьогодні організація «Служіння разом» виросла у команду відданих волонтерів, які готові вносити позитивні зміни в життя людей. Після підписання Меморандуму волонтери організації допомагатимуть Сумщині».

Крім того, під час Саміту Конотопський міський голова Артем Семеніхін та міський голова міста Фюмель (Франція) Жан-Луї КОСТЕС підписали Угоду про партнерську співпрацю між містами Конотоп (Україна) та Фюмель (Франція).

«Налагодити та запровадити довгострокові дружні відносини між містами Конотоп (Україна) та Фюмель (Франція) як містами-партнерами», – йдеться в Угоді.

Дружні відносини між містами Конотоп та Фюмель передбачають забезпечення сприятливих умов щодо подальшого розвитку у галузі торгівлі, промисловості, виробничого та сільського господарств, інвестиційних та інших видів економічного співробітництва; сприяння у відновленні громад, обмін досвідом у сфері освіти, науки, культури і мистецтв, спорту та туризму, екології та раціонального використання природних ресурсів, комунального господарства та культурної спадщини міст тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: