На Сумщині аграрій знайшов авіабомбу часів Другої світової війни

24.04.2023

Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що у полі, неподалік від одного з сіл Конотопського району місцевий аграрій, проводячи весняно-польові роботи, виявив вибухонебезпечний предмет.

«Мобільна група співробітників вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області, прибувши на місце події і оглянувши знахідку, з’ясувала, що це радянська авіабомба невеликого калібру часів Другої світової, виготовлена з артилерійського снаряду, шляхом закріплення на ньому стабілізаторів. Щоправда стабілізатори за десятки років знаходження в ґрунті зовсім заіржавіли і розсипалися, а от сам корпус з вибухівкою всередині та контактним детонатором на ньому зберігся добре і становив серйозну небезпеку. При наїзді на бомбу важкої техніки вона могла б спрацювати. Тому вибухонебезпечний предмет було з обережністю вилучено з ґрунту сапером поліції, перенесено подалі з відкритої місцевості та знищено за допомогою накладного заряду вибухівки», – коментує начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Поліція закликає громадян при виявленні будь-яких підозрілих предметів, схожих на боєприпаси, бути дуже обачними. Ні в якому разі не підходьте до снарядів, мін чи ракет, що не спрацювали. Позначте або запам’ятайте місце знахідки та повідомте про небезпечний предмет органи влади, поліцію або військових.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: