Sekt - німецьке ігристе, варте уваги

25.04.2023

Після того, як винороби регіону Шампань відстояли у міжнародному суді право на використання слова «шампанське» лише для своєї продукції, решта країн почали шукати унікальні рецептури. Sekt (Зект) - загальна назва німецького алкогольного напою, схожого на шампанське.

Таке вино відрізняється різноманітним смаком, залежно від виробника та сорту винограду. Класичний Зект легший і свіжіший за смаком, ніж шампанське. Його виробляють не тільки з класичних сортів винограду - Шардоне, Піно Нуар і Піно Менье, - але й з Ріслінг або Гевюрцтрамінера. Смак Зекта може змінюватись, залежно від процесу виробництва, включаючи тривалість вторинного бродіння та використання різних цукрових дозажів. Оригінальний Sekt здивує любителів та досвідчених сомельє свіжим фруктовим смаком з відтінками яблук, груш та цитрусових.

Найвідоміші виробники Sekt

Часто поціновувачі вибирають алкоголь таких марок.

Rotkäppchen

Один із найвідоміших виробників Зекту. Історія компанії почалася в 1856 році в місті Фрейберг, яке розташоване в регіоні Заксонія (Німеччина). У той період два брати, Моріц та Йозеф Кюнеке, заснували компанію, яка займалася виробництвом сидру та вина. Через кілька років вони почали виробляти секретне ігристе вино, яке пізніше отримала назву Rotkäppchen.

У 1930 році компанія була націоналізована, а її виробництво перенесено до Фрейберга. У післявоєнний період Rotkäppchen виробляла найпопулярніший Зект у Німеччині.

У 2002 році вона об'єдналася з іншим великим виробником - Mumm. Таким чином з'явилася нова компанія, яка стала лідером на ринку. Сьогодні Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien — це один із найбільших виробників ігристих вин у Європі, що випускає понад 250 мільйонів пляшок ігристого щороку.

Mumm

Виробництво було засноване в Німеччині в 1827 році і стало одним із найвідоміших алкогольних брендів у світі. Mumm виробляє широкий асортимент ігристих вин, включаючи Зект, у різних стилях та варіантах. Вони відомі своєю традиційною методикою та використанням якісних сортів винограду.

Henkell & Co

Одна з найстаріших компаній з виробництва Sekt у Німеччині, заснована у 1832 році. У її колекціях представлені напої з різних сортів винограду, а їх асортимент включає як сухі, так і солодкі варіанти.

Schloss Wachenheim 

Один із найбільших виробників у Європі. Відмінна риса компанії - експерименти зі смаками та поєднаннями. В асортименті представлені вина з високим вмістом алкоголю.

Geldermann

Виробництво з'явилося 1837 року у Франції. Спеціалізується саме на створенні Зекту. Технологи використовують лише найкращі сорти винограду та традиційні методи виробництва, щоб створювати збалансований напій.

Крім Німеччини, справжнє німецьке ігристе можна купити в Україні в маркеті алкогольних штук — Маудау. Великий вибір ігристих вин не тільки з Німеччини, але й інших країн за вигідною ціною дозволить підібрати гідні екземпляри для вашої колекції.

 

Інші новини:

Коментарі: