Різні види стероїдів та їхній вплив на організм

26.04.2023

Існує безліч різних видів стероїдів, які можуть впливати на організм людини. Їх використовують як ліки в медицині, а також як спортивний допінг. Деякі допомагають наростити красиві м’язи, інші – прискорити відновлення після травм, треті – і те, і інше. Купити всі види стероїдів можна в інтернет-магазині спортивної фармакології https://steroidshopua.com/ . Але перш ніж зробити замовлення, краще відразу визначитися, який продукт підходить найкраще, відповідно до цілей та індивідуальних особливостей організму спортсмена.

Класифікація стероїдів

Умовно можна розділити всі види стероїдних препаратів на 4 групи: Глюкокортикоїди, Андрогени, Естрогени та Кортикостероїди.

До глюкокортикоїдів належать гормони, які виробляють у корі надниркових залоз, їх використовують як протизапальні ліки, наприклад, у разі астми, ревматоїдного артриту та інших захворювань.

Андрогени та Естрогени – це статеві гормони. Перші – чоловічі (тестостерон і всі його похідні), другі – жіночі. У спортивній фармацевтиці використовують обидва види, і як допінг, і як відновлювальна терапія – для нормалізації гормонального фону в організмі.

Кортикостероїдами називають гормони, які відіграють роль у регулюванні метаболізму і реакції на стрес.

Вплив на організм

Усі стероїди мають різні властивості, які залежать від їхнього типу та специфічного впливу на організм людини. Деякі з основних властивостей стероїдів включають:

Протизапальну дію: глюкокортикоїди і кортикостероїди мають протизапальну дію, яка може допомогти у відновленні після тренувань.

Анаболічна дія: андрогени мають дію, яка активує ріст м’язової маси, водночас збільшуючи силові показники.

Гормональна дія: всі стероїди можуть впливати на рівень гормонів в організмі, включно зі статевими гормонами (тестостероном, естрогеном, прогестероном), а також гормонами, що регулюють метаболізм і реакцію на стрес, такими як кортизол і альдостерон.

Регуляція метаболізму: Деякі стероїди можуть регулювати засвоєння кальцію і фосфору в організмі, що сприяє зміцненню кісток і зубів, і теж незамінне в спорті.

Регуляція імунної системи: глюкокортикоїди можуть вплинути на імунну систему, зменшуючи її активність і запобігаючи аутоімунним реакціям.

Регуляція водно-електролітного балансу: альдостерон може регулювати рівень води та електролітів в організмі, що сприяє правильному функціонуванню нирок і серцево-судинної системи.

Варто пам’ятати, що вживання стероїдів спортсменами є незаконним у більшості країн. Тому є ризик бути дискваліфікованим. І важливо, щоб засіб вивівся з організму перед змаганням.

Ефективний курс стероїдів – справа рук фахівців

Найкращі курси – комбіновані. Але неконтрольоване вживання стероїдів часто призводить до побічних ефектів, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю. Щоб розробити ефективну і безпечну терапію, потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем або спортивним фармацевтом. Самолікування неприпустиме, і може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Консультація з лікарем – обов’язкова!

Застосовуйте лікарські засоби або медичні вироби лише після консультації з лікарем та ознайомлення з інструкцією.

Використання лікарських засобів та медичних виробів потребує обов’язкової консультації з лікарем та ознайомлення з інструкцією. Інструкція містить докладну інформацію про дозування, спосіб застосування та можливі побічні ефекти. Необхідність консультації з лікарем та ознайомлення з інструкцією пов’язана з унікальними особливостями кожного лікарського засобу та протипоказаннями.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: