На околицях Середино-Буди вибухотехніки поліції вилучили ворожі некеровані авіаційні ракети

27.04.2023

До чергової частини відділення поліції №1 (м. Середино-Буда) надійшло повідомлення про те, що на вулиці, неподалік від будинків з землі стирчать ракети, які кілька хвилин тому прилетіли сюди з-за лінії кордону.

На місце події вирушила мобільна група вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області. Оглядаючи місця, куди влучили ракети, було виявлено, що дві з чотирьох випущених московітами ракет не спрацювали, і застрягли у ґрунті. Тож їх з обережністю вилучили сапери поліції та вивезли подалі від населеного пункту на знищення.

«Це досить потужна некерована авіаційна ракета С-8КОМ з модернізованою бойовою частиною посиленої осколкової дії. При довжині трохи більше за півтора метри і масі в одинадцять кілограм, її кумулятивно-уламкова бойова частина важить 3,6 кілограми і призначена для ураження броньованої, легко броньованої техніки і живої сили. Дальність пуску ракети 1300-4000 метрів. Не зрозуміло тільки, навіщо московити цілили по людських будинках, де живуть мирні люди», – коментує Ігор Черняк, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області.

Поліція закликає громадян, жителів прикордонних з росією територій, у випадку загрози авіаційного чи артилерійського обстрілів, не ігнорувати повідомлення про небезпеку і негайно переміщуватися в укриття.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: