Поліцейські шукають шахраїв, які обдурили 8 жителів Сумщини

27.04.2023

За минулу добу зловмисники ввели в оману вісім жителів області, а саме з Сумського, Охтирського, Конотопського, Шосткинського та Роменського районів. Невідомі шахрайським способом заволоділи їхніми грошовими коштами на загальну суму 58 тисяч гривень.

Вчора до поліції за допомогою звернулось чотири мешканця з Сумського, Охтирського, Конотопського та Шосткинського районів. Потерпілі розповідали, що знаходили на відомих сайтах в мережі Інтернет оголошення щодо продажу бажаних їм товарів. Для оплати псевдо-продавці присилали довірливим громадянам посилання через, яке потрібно здійснити оплату. Коли заявники переходили за ним з їхнього банківського рахунку зникали грошові кошти. Деякі громадяни бажаючи придбати товар перераховували повну та часткову передоплату на банківські картки зловмисників.

Ще троє двоє мешканців обласного центру звертались до поліції та розповідали, що в мережі Інтернет у соціальних мережах їм надходили повідомлення від нібито знайомих, які просили грошову допомогу. Не вагаючись та бажаючи допомогти, вони перераховували гроші зловмисникам. Потім телефонували своїм знайомим та дізнавались, що ніякі гроші вони в них не просили.

Ще двома жертвами шахраїв стали громадяни, які намагаючись оформити грошову допомогу, переходили за посиланням в соціальній мережі. Прочитавши умови оформлення виплати, вони вводили всі свої персональні дані та інформацію своїх банківських карток. Через деякий час потерпілі виявляли відсутність грошей на своєму рахунку.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та встановлюють осіб, які причетні до злочину.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: