На Сумщині правоохоронці викрили двох крадіїв трансформаторного мастила

27.04.2023

Слідчі Роменського районного відділу поліції за погодженням Роменської окружної прокуратури повідомили про підозру двом жителям району, які зливали з трансформаторних підстанцій мастило, чим спричинили збитки більше ніж на 600 000 гривень.

Протягом березня та квітня поточного року до поліції надходили повідомлення про крадіжки трансформаторної оливи. Невідомі зловмисники у різних населених пунктах Роменщини знаходили трансформатори, зламували їх та зливали мастило. Такі дії заподіювали чималу матеріальну шкоду АТ «Сумиобленерго». Окрім цього, в результаті даних крадіжок виникали проблеми з подальшим постачанням електроенергії до населених пунктів, від чого страждали безпосередньо жителі району.

З метою припинення вказаних протиправних дій співробітники Роменського районного відділу поліції посилили нічні патрулювання та провели комплекс оперативно- розшукових заходів. Так, в результаті злагоджених дій, правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників і затримати їх. Ними виявилися 27-річний та 43-річний місцеві мешканці.

У подальшому, під час обшуків, було виявлено та вилучено викрадене трансформаторне мастило у крадіїв та осіб, яким вони його збували.

“У поліції відносно обох зловмисників відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 185 “Крадіжка” Кримінального кодексу України. Слідчі за погодженням Роменської окружної прокуратури вже повідомили їм про підозру по 9-ти таких крадіжках. За скоєне зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років. Слідчі дії тривають” – коментує Олександр Каливод, заступник начальника Роменського районного відділу поліції.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: