У Сумах відбувся книжковий форум “Любов до книжки нас єднає”

27.04.2023

Зібрали разом авторів, видавців, літераторів і читачів: у Сумській обласній науковій бібліотеці відбувся книжковий форум “Любов до книжки нас єднає”. Захід у такому форматі в закладі відбувся вперше.

Запросили на цю подію письменників Сумщини. Серед них і Олександр Вертіль – поет, перекладач та журналіст. “Такий форум книжковий – це, знаєте, індикатор духовний, який показує ступінь патріотизму, духовності, вболівання за долю рідної землі. Я думаю, що ця сьогоднішня імпреза – це чудова нагода продемонструвати кожному письменнику те, що він створив за останній рік, півтора чи пів року, і засвідчити, що сумське прикордоння активне, духовно високе, працює на перемогу”, — розповів чоловік.

Анна Коршунова пише для дітей. Письменниця каже, що любить спілкуватися зі своїм читачем: “Письменник із видавцем спілкується безпосередньо завжди, але з читачами бачитися – це потрібно і це дуже приємно, і це дуже цікаво, і ти бачиш реальну картину: подобається твоя книжка чи не подобається. У мене специфічна аудиторія, у мене діти – це дуже щира аудиторія. Це люди, які завжди тобі скажуть правду, і діти завжди ставлять найцікавіші запитання”.

Представляли свої видання до десяти видавництв. Представник одного з них – Олег Ткачов розповів, що у своїй роботі орієнтуються на читача та намагаються йти у ногу з часом: “Більше стали з’являтися твори щодо малих територій, тобто вивчається мала територія, знаходяться коріння, створюється твір, доопрацьовуються матеріалами, робляться фото, знімається дронами. Додаємо графічні об’єкти, відтворюємо ті зруйновані об’єкти на сучасних фотографіях. Видаємо книжки”.

Для заходу організатори підготували окремі локації, щоб у відвідувачів була можливість поспілкуватися як з авторами, так і з видавцями.

“Нам цікаво ознайомитися з краєзнавчими виданнями, подивитися. Сумських письменників ми добре знаємо і завжди раді спілкуванню з ними. Давно не було таких форумів. Я із задоволенням, якщо є можливість на київському “Арсеналі”, звичайно, буваю”, — розповіла відвідувачка форуму Ірина Сотникова.

Ольга Білашенко говорить, що на такому форумі вперше: “Цікаво буде поспілкуватися з видавництвами, як проходить їхня справа у нинішніх умовах, як вони це все виконують, видають та публікують”.

У стінах закладу, за словами директорки бібліотеки Валентини Кальченко, вперше проводить такий захід. “Ми вирішили провести цей форум задля такої єдиної співпраці з видавництвами, із видавцями, з авторами, щоб все-таки показати, що ми зібралися заради любові до книги. Обмін досвідом, показ того, що у нас є, бо ми також і свою продукцію випускаємо. У нас це вийшов обласний форум, бо доєдналися громади, звідти багато хто приїхав із гостей”, — зазначила жінка.

За словами Валентини Кальченко, у планах зробити цей форум традиційним, і щоб він був не тільки обласним, а з часом отримав статус всеукраїнського.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: