Обласний етап Всеукраїнського фестивалю “Козацький гарт” відбувся в Сумах

28.04.2023

Обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю “Козацький гарт” відбувся в Сумах. Участь у ньому взяли 8 команд закладів загальної середньої освіти області.

Розпочали змагання команди Сумської школи №9 і Старосільського ліцею Нижньосироватської сільської ради.

“Схвильовано все було дуже, але все добре, перемогли, підготовка була гарна, старалися, кожен день тренування”, — ділиться учасниця Анастасія Карпенко.

“Ці змагання були видозмінені, у цьому форматі вони проходять вперше. В принципі, в цих змаганнях ми брали участь раніше. В команді взаємодопомога, взаєморозуміння, всі фізичні якості”, — розповів учитель фізкультури Старосільського ліцею Олександр Лазаренко.

14-річна Анастасія зі Свеси бере участь у фестивалі не вперше. Сьогодні змагається у свій День народження. “Добре готувалася, тому думаю, що гарно виступимо. Тренували естафети різні, футболінг. Такі от естафети, які будуть сьогодні, я вважаю, що команда має бути згуртованою, і якщо щось не виходить, вона не має хвилюватися”, — сказала дівчина.

Учители фізкультури Кролевецького ліцею № 3 Анатолій Скиба розповів: “Ми взагалі в “Козацькому гарті” з першого розіграшу. 11 років поспіль ми були переможцями цього заходу. Ми були першими на всеукраїнських змаганнях і двічі – третіми. Але з цього року програма змінилася, і з того “Козацького гарту”, який ми звикли бачити, лишилася тільки вікторина. Так що сьогодні все буде з нуля, у всіх команд шанси рівні”.

Мета фестивалю “Козацький гарт” — підвищення рівня фізичної підготовленості і популяризація активності дітей, а також заохочення до вивчення історії спортивних досягнень України, розповів співорганізатор змагань Владислав Маслов. “Наша задача – відібрати найкращу команду, яка представлятиме нашу область на всеукраїнських змаганнях, які пройдуть в місті Івано-Франківськ. Змагання складаються з естафет, смуги перешкод. Завдання команди – пройти ці етапи естафети”, — зазначив чоловік.

За підсумками змагань перше місце та право представляти Сумщину в фіналі посіла команда Кролевецького ліцею №3. З мінімальним відривом срібна нагорода дісталася команді Старосільського ліцею. Третє місце посіли учні Свеської спеціалізованої школи №2.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: