“Подальша експлуатація неможлива”. Російські військові обстріляли підприємство у Свесі

29.04.2023

29 квітня російські військові обстріляли промислове підприємство у Шосткинському районі на околиці селища Свеса. Два вибухи пролунали близько 11:30. Є влучання в один з цехів, повідомили на підприємстві. Також пошкоджені кілька житлових будинків селища. Вибуховою хвилею в них вибило вікна. Травмованих немає.

За словами директора з безпеки підприємства Романа Піскурьова, в один з цехів, ймовірно, влучила бомба: “Влучання були у дільниці, де у робочі дні працювали люди. На щастя, сьогодні був вихідний день та обійшлось без жертв. Це повністю цивільне підприємство, що випускає дозувальні прилади для цивільного населення. Подальша експлуатація підприємства неможлива – підприємство повністю зруйноване.

Охоронець Максим розповів, що з колегою знаходився за 50 метрів від епіцентру вибуху: “Ми вийшли на обхід, і не доходячи 50 метрів і пролунав вибух, нас відкинуло, і ми не відразу зрозуміли, що цілі і все добре. Сильна хвиля була і все повилітало, поки що ми прохідну ремонтуємо – скло ставимо, а далі що буде з заводом – не знаю”.

За словами місцевого жителя Олександра, потужні вибухи було чутно далеко за межами селища: “Чули гучний вибух: спрацювало один, чи два. Завод важливий, але останнім часом там працювало мало людей. Фактично він не працював. Лінії не було ніякої”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: