У Тростянці правоохоронці затримали чоловіка за підозрою у збуті боєприпасів

03.05.2023

Напередодні правоохоронці отримали інформацію про те, що 56-річний мешканець м. Тростянець може бути причетний до збуту боєприпасів на території міста.

В ході проведення негласних слідчих дій отримана інформація підтвердилася та працівниками відділення поліції задокументовано факт збуту. Так, вчора зловмисник намагався продати місцевому мешканцю 90 патронів, гранату Ф-1 та запал до неї. Одразу після передачі боєприпасів чоловіка затримали в порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Боєприпаси та корпус гранати із запалом правоохоронці вилучили для проведення експертного дослідження.

Слідчими, під процесуальним керівництвом Тростянецького відділу Охтирської окружної прокуратури, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу». За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: