На війні загинув випускник СНАУ Олександр Шулєпов

06.05.2023

Чудовий керівник, турботливий сім’янин, палкий патріот своєї держави і просто людина з величезним добрим серцем – таким назавжди залишиться в пам’яті рідних і знайомих Олександр Шулєпов.

Герой був студентом факультету економіки і менеджменту Сумського національного аграрного університету з 1996 по 2001 рік. Після закінчення навчання успішно працював у сумських філіях “Ощадбанку”, керував магазинами “Сільпо”. Багато знайомих Олександра гордо зауважують: “Він підняв ці установи, укладав усі свої сили й старання для розвитку й покращення магазинів, щоб згодом вони стали найпопулярнішими у місті”. Мама Світлана Федорівна теж згадує здобутки сина: “Його “кидали” у найгірші магазини. Навіть з них Саша завжди робив “цукерочку””.

Згодом переїхав до Одеси, де отримав посаду керівника торгової мережі. Почався Майдан, що переріс у Революцію Гідності, війська росії порушили територіальну цілісність України на Донецькому та Луганському напрямках. Уже тоді Олександр сприймав ситуацію в країні близько до серця, говорив, що втратить самоповагу, якщо не віддасть борг Батьківщині.

9 місяців чоловік провоював на Донецькому напрямку до повномасштабного вторгнення. Пізніше пішов у відпустку, до 21 лютого 2022 року проходив військове навчання у Львові. День початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, кардинально змінив плани Олександра на подальше життя. Відвойовувати Батьківщину він почав на Харківському напрямку. Герой служив артилеристом в окремій артилеристській бригаді №40. Він був у самому пеклі війни й мужньо боронив незалежність України.

Рідні втратили зв’язок з ним 6 березня 2023 року. Олександр перебував у Харківській області (село Котляри), звільняв від російської окупації територію Слобожанщини. Разом з бригадою, клаптик за клаптиком, метр за метром … Постріли в той день не вщухали ні на мить… Обірвалося життя Олександра Шулєпова і ще сотень людей, які його кохали, цінували, поважали й просто знали особисто. Обірвалося на полі бою, раптово й трагічно. За свою державу й мирне небо над українцями.

Герой похований в Одесі, проте рідні планують перепоховати Олександра в Сумах, на Алеї Слави, коли це стане можливим.

Указом Президента України Олександра Шулєпова було нагороджено орденом “За мужність” III ступеня. Посмертно…

У героя залишилася донечка, яка, як дві краплі води, схожа на тата. Зовнішністю, характером, цілями.

Колектив Сумського національного аграрного університету співчуває рідним і близьким Олександра. Ми тяжко розділяємо з Вами втрату. На жаль, йдуть зі світу й найкращі… Вічна пам’ять героєві.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: