Сумській 27-й реактивній артбригаді виповнилося 15 років

15.05.2023

14 травня День свого створення відзначила сумська 27-ма реактивна артбригада імені кошового отамана Петра Калнишевського. З початку воєнних дій 2014 року у боях з Росією загинули 50 військовослужбовців, повідомили на сторінці бригади у Facebook.

Артилерійська бригада формувалась на базі Військового інституту ракетних військ і артилерії імені Б.Хмельницького.

Основним зразком озброєння підрозділів бригади є реактивна система залпового вогню “Ураган”. З початку 2014 року військовослужбовці виконували завдання в зоні бойових дій.

Найбільші втрати артбригада понесла 3 вересня 2014 року, коли під час обстрілу з території Росії українського базового табору під селищем Побєда Новоайдарського району Луганської області загинуло 17 військовослужбовців.

“Саме військові, які так легко керують потужною зброєю, і становлять основу української армії. Тут служать і старші за віком, і зовсім ще юні. Але в майстерності та професіоналізмі їм немає рівних. Бойовий досвід, навчання й підготовка за всі роки існування військової частини дають вагомий результат тепер, адже кожна дрібниця може знадобитися під час бою, а то й врятувати життя, як військових, так і мирних жителів”, – йдеться у повідомленні бригади.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: