У суді розглянули по суті справу мешканців будинку на вулиці Харківській в Сумах, які судяться з ОСББ

16.05.2023

У Господарському суді Сумської області розглянули по суті справу, у якій мешканці багатоповерхівки по вулиці Харківська, 41 позиваються до створеного ОСББ в їхньому будинку. За словами адвокатки Світлани Сєргєєвої, від жителів будинку позов подала мешканка Світлана Глошкодер. Вони просять визнати недійсним та скасувати рішення установчих зборів ОСББ.

“Постанова Верховного суду зазначає: якщо навіть відносно 1-ї особи допущено порушення процедури скликання та проведення установчих зборів і оформлення документів установчих зборів, повинне тягти недійсність ухвалених рішень. У зв’язку з тим, що потенційно порушення прав цієї особи могло потягти за собою прийняття інших рішень. Тобто, навіть не потрібно доводити, що порушені права 50% мешканців житлового будинку”, — сказала адвокатка позивача Світлана Сєргєєва.

Не повідомлення належним чином жителів будинку про установчі збори, не включення до списку, відсутність кворуму для голосування рішень та підробка підписів – це головні підстави для позову, говорить Світлана Сергєєва.

“Фактично, більшість підписів, це або мертві душі або з порушенням. Я ставила підпис про ознайомлення, а не про ОСББ. Нам повідомлення принесли і там було зазначено, що будуть і загальні і установчі збори на 1 час. Це порушення закону по ОСББ, бо загальні і установчі збори збираються різними людьми. Перевіркою документів, хто є власником житла ініціативна група не займалась. Видали папірці і все”, — розповідає мешканка будинку Галина Шилова.

Олександр Гончаров — член правління ОСББ зазначив: “Ходили по людях, якщо хтось був дома, застали. Якщо не всі були вдома, залишали, а потім забирали”.

Голова ОСББ Володимир Панченко пояснив: “Всі власники квартир ініціативна група обходила. За підписами людини вручали повідомлення, що будуть установчі збори. Зазначалась дата проведення, місце, час і питання, які будуть розглядатися. Власники розписувалися, інші, котрих за 15 днів неможливо було повідомити, їм відправили поштою повідомлення”.

Адвокат відповідача Олександр Петрищев говорить: позов не підлягає задоволенню, оскільки не має належних доказів, які підтверджують позицію позивача: “От зараз є ОСББ, воно надає послуги з утримання будинку, відповідно договір з ЖЕКами або обслуговуючими організаціями розірвано. По суті послуги здійснюються ОСББ Харківська 41. Буде наразі ліквідовано ОСББ за рішенням суду, що тоді? Хто в період ліквідації буде надавати послуги? Треба складати нове ОСББ. А що робити з послугами, які були надані, з оплатою, яка надавалась”.

Після розгляду справи по суті, суддя оголосила перерву до 14 червня.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: