Любов Туболець із Есмані все життя вишиває, навчившись від мами

18.05.2023

Вишиванка – це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. А тому знати про існування такої події як День вишиванки повинен кожен українець.

Орудувати голкою і нитками, підбирати потрібні кольори – азартне хобі, що забирає багато часу, але й не меншу кількість витримки, терпіння, працелюбності, творчої фантазії. Проте кожна завершена робота приносить щасливу насолоду для душі і надихає продовжувати справу й далі. Такі враження щоразу після кожної вишивки відчуває чарівниця голки і барвистих ниток, невтомна трудівниця з села Есмань Любов Туболець, яку з нагоди свята відвідали працівники Есманської публічної бібліотеки.

Любов до вишивки Любові Василівни прищепила бабуся та мама.

У її творчому доробку безліч рушників, серветок, наволочок, сорочок – жінка створила чималу кількість вишитих речей для рідних та знайомих, а її власна оселя схожа на музей. Точний обсяг робіт жінці досить складно перелічити. Майстриня охоче вишиває квіти і представників тваринного світу. Кожен витвір її працьовитих рук є унікальним і неповторним у своїй красі. Від її робіт просто важко відвести очі – настільки вони красиві.

Більшість творінь Любові Василівни розлетілись по селах та містах і стали чиєюсь власністю та предметом захоплення.

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: