Лише протягом минулої доби жертвами шахраїв стали 9 жителів області

25.05.2023

Вчора до поліції звернулась сумчанка, яка повідомила, що з її картки хтось зняв майже 11 тисяч гривень. Після чого до Сумського районного управління поліції надійшла заява від 46-річного чоловіка про те, що невідомий, під приводом купівлі спортивного одягу, шахрайським шляхом заволодів його грошима у сумі 2000 гривень.

Крім того, до чергової частини поліції надійшло звернення 30-річної жінки про те, що невідомий, від імені її подруги, попросив в борг більше 4000 гривень, які вона перерахувала на наданий ним номер банківської картки.

49-річний сумчанин втратив 27 тисяч гривень, намагаючись оформити матеріальну допомогу. Ще двоє громадян, мешканці Охтирського та Конотопського районів, втратили свої заощадження, втрапивши в схожу шахрайську схему.

А житель Конотопського району повідомив до поліції, що невідома особа здійснила вхід до його банківського застосунку та оформила кредит на його ім’я та перерахувала собі гроші.

В Лебедині невідома особа ошукала 23-річну жінку під приводом продажу дитячого манежу. Гроші вона надіслала «продавцю» у якості передоплати. Ще одна жінка потрапила «на гачок» шахраїв, купуючи взуття через один із Інтернет-магазинів.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках яких встановлюють особи зловмисників.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: