Мешканці Шосткинського району, у якої 11 дітей, присвоїли почесне звання «Мати-героїня»

25.05.2023

За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку Президент України Володимир Зеленський підписав Указ щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня» Нелі Юріївні Яковчук, мешканці Зноб-Новгородської територіальної громади – матері одинадцяти дітей.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Шосткинської районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Оксана Тарасюк урочисто вручила посвідчення та нагрудний знак до почесного звання України «Мати-героїня», повідомляють у Шосткинській РВА.

«Один з ключових обов’язків кожної дорослої людини – залишити після себе слід на землі. Наші діти – це і є продовження нас. Низький вам уклін та подяка, що підтримуєте українську націю та виховуєте дітей. Це непростий і дуже почесний обов’язок, який вам вдається виконувати», – зазначила у вітальному слові Оксана Тарасюк. По завершенню посадовиця побажала Нелі Яковчук мирного неба, міцного здоров’я, родинного затишку та вручила цінний подарунок.

Почесне звання України “Мати-героїня” є найвищою відзнакою за материнство і присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: