Хотіла допомогти дитині: у пенсіонерки з Шосткинщини аферисти видурили 6000 гривень

26.05.2023

Вчора вдень до Шосткинського районного управління поліції з заявою про злочин звернулася 69-річна жителька села Івот. Правоохоронцям, які прибули на виклик, потерпіла розповіла, що їй зателефонувала якась жінка, яка назвалася донькою, та повідомила, що десь у місті випадково вдарила дверима чужу дитину, і та потрапила до лікарні з травмою. За мить по телефону замість «доньки» з літньою жінкою спілкувалася вже нібито «слідча поліції», яка підтвердила все сказане та заявила, що на лікування травмованої дитини треба 1000 доларів.

Пенсіонерка занервувала і, сприйнявши інформацію за достовірну та бажаючи врятувати від неприємностей доньку, попросила свого знайомого перерахувати 6 000 гривень (більше у жінки не було) на номер наданої їй банківської картки.

Зробивши це та опанувавши себе, пенсіонерка зателефонувала справжній донці і з’ясувала, що нічого подібного з тою не відбувалося, а літня жінка потрапила у шахрайську пастку.

У поліції за вказаним фактом вирішують питання про відкриття кримінального провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення особи шахрайки і її затримання.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: