У Глухові попрощалися із захисником Юрієм Приймачком “Соколом”

28.05.2023

27 травня у Глухові провели в останню путь військовослужбовця Юрія Приймачка з позивним “Сокіл”. Чоловік загинув 22 травня на околицях Бахмута біля населеного пункту Іванівське. Він допомагав рятувати поранених, розповів Олег Лимаренко, т.в.о. начальника Глухівського центру комплектування.

Подробиці загибелі Юрія розповіли його побратими. За словами військових, він пожертвував собою заради порятунку поранених.

“Він та ще один Юра витягали поранених, а коли вони пішли за іншими, то їх накрила артилерія. У нас навіть жарти були такі: я, хлопець немаленький, і постійно говорив, що ви мене, хлопці, покинете. А Юра кричав: “Урагане, я тебе не кину, прийду та заберу. Може, з небес тепер мене рятуватиме”, — сказав побратим загиблого Андрій.

Попрощатись з 35-річним героєм прийшли друзі, рідні, знайомі.

“Це була така відкрита людина, яких ще треба пошукати. Він завжди був тільки за правду, завжди міг підтримати у важку хвилину. Це кращий воїн, якого я знала. Ми з ним переписувались і він ніколи не говорив, що йому важко, він завжди хвилювався за нас і говорив – бережіть себе. Він найкращий, ми його запам’ятаємо таким”, — розповіла сусідка загиблого Ольга.

Поховали молодшого сержанта, командира зенітного кулеметного відділення Юрія Приймачка у його рідному селі Уздиця Глухівської територіальної громади.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: