Вибір потрібної моделі кондиціонера

29.05.2023

Очевидно, що призначення кондиціонування повітря – знизити температуру до приємного рівня. Розуміння функціональних можливостей агрегату та інтегрування обраної моделі у відповідний простір є передумовою для рішення купити кондиціонер для квартири або дому.

 

Сучасні спліт-системи пропонують численний додатковий функціонал, включаючи обігрів, підтримку потрібної температури, зволоження або осушення подачі повітря, вентиляцію простору тощо. Відомий сайт Ваш Клімат пропонує кліматичне обладнання з різними технічними можливостями. 

 

Параметри вибору кондиціонера

 

Спліт-системи складаються з двох частин: внутрішнього блоку та зовнішнього компресора, встановленого на фасаді будівлі. Повітря в приміщенні охолоджується зсередини, а нагріте виводиться назовні. Настінний варіант є найкращим вибором для оселі. Спліт-система в кімнатах функціональна і приваблива на вигляд. Оскільки компресор знаходиться зовні, під час його роботи всередині не створюється шуму.

 

На що звернути увагу при виборі:

 

  • Ефективність використання енергії. Коли система функціонує безперервно протягом тривалого періоду часу, споживання електроенергії стає критичним. Рекомендована потужність повинна становити 2-2,5 кВт для приміщень до 20 м2.
  • Принцип дії. Інверторні кондиціонери використовують різні механізми регулювання потужності, щоб адаптувати показники до реальних температурних вимог. Основними перевагами є низький рівень шуму та безперервна робота. Мінімальне споживання енергії компенсує високу ціну товару. У традиційних кондиціонерах типу On/Off компресор або працює на повній швидкості, або повністю вимикається. Вони менш дорогі, але експлуатаційні витрати енергії значні.
  • Швидкість вентилятора. Слід обирати модель із широким діапазоном повітряного потоку та багатьма налаштуваннями вентилятора: від швидкого охолодження приміщення до повільного для меншого шуму. 
  • Самоочищення та повітряні фільтри. Удосконалені системи фільтрації доступні в кондиціонерах, щоб позбутися мікробів, запахів і алергії. Функція самоочищення агрегату допомагає забезпечити постійну роботу, запобігаючи накопиченню пилу та цвілі всередині пристрою, зберігаючи внутрішню частину сухою.
  • Робочий діапазон. Більшість пристроїв можуть працювати в межах від -10°C до +45°C. Будь-які екстремальні погодні умови в конкретному регіоні повинні бути адаптовані до робочого діапазону кондиціонера.
  • Необхідно придбати агрегат з автоматичною системою розморожування для місць із холодним кліматом, щоб уникнути замерзання змійовиків зовнішнього теплообмінника протягом зими.

 

Зважуючись на придбання спліт-системи для будинку, ретельно зважте всі переваги та недоліки окремої моделі. 

 

Інші новини:

Коментарі: