Глухівчани розповіли про нічні обстріли міста

29.05.2023

У ніч на 29 травня війська РФ завдали удару по Глухову. Влучили зі ствольної артилерії по стадіону однієї із загальноосвітніх шкіл міста. Осколки снаряда посікли стіни навчального закладу, вибили вікна у навколишніх будинках.

Глухівчанин Юрій розповідає, що росіяни вже не вперше цілять у навчальні та лікувальні заклади міста.

“Вчора ввечері було два вибухи: один сильний, дуже сильний, аж вікна задрижали, а другий слабший. Кожен день бомблять, і по два, і по три вибухи буває. Два дні назад влучили у будівлю біля лікарні – дах п’ятиповерхівки рознесло”, – говорить мешканець Глухова Юрій.

Глухівчанин Ігор мешкає у багатоповерховому будинку, що розташований поруч. Один з осколків розбив вікно у квартирі чоловіка.

“Шарахнуло сильно, але з початком бойових дій стає вже якось байдуже, впаде, так впаде… Лише б відразу, як кажуть у Глухові. Конкретно до мене прилетів осколок, досі там лежить, вікно трохи розбив”, – каже мешканець Ігор.

У 79-річної пенсіонерки Марії осколок влучив у вікно. Жінка говорить, що лише дивом він не зачепив її доньку.

“Осколок прилетів і пробив трикамерне вікно, отвір там такий великий. Дякувати Богу, що ми не постраждали. Штора та ваза затримали той осколок, якби не вони, то прилетіло якраз у голову дочці – її диван стоїть якраз напроти вікна, а я ночую в іншій кімнаті, що виходить на іншу сторону будинку”, – пояснює пані Марія.

Запам’ятає цю ніч і глухівчанка Галина. Жінка говорить, що коли пролунав вибух, вона вже була у ліжку і готувалась до сну.

“Я вже хотіла засинати, коли пролунав вибух – я аж підхопилась. Трохи полежала, а потім вирішила вставати, щоб з’ясувати, що ж відбулось. Подивилась у вікно і побачила людей з ліхтарями”, – згадує мешканка Глухова Галина.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: