Як у Сумській громаді працюють дитячі садки під час повномасштабної війни

30.05.2023

Через повномасштабне вторгнення заклади освіти змінили свої формати роботи. Зокрема дитячий садок “Ясочка” у Сумах перестав працювати у звичному режимі. За словами виховательок та батьків, довелося змінити кількість годин перебування дітей у навчальному закладі. 

Вихованці підготовчої групи дитячого садочку “Ясочка” підготували святковий концерт для своїх батьків з нагоди випускного. Мама випускниці Дар’я Сезоненко говорить, що з початком повномасштабної війни садок припинив свою роботу, відновив її заклад у вересні 2022 року.

“Спочатку це було відвідування не довготривале. На годинку виходили, батьки постійно знаходились на території садочка, чергували. На випадок сирени ми могли забрати дітей у безпечне місце. Бо, на жаль, укриттів немає і протягом навчального року нічого не змінилося. Мама, бабуся чи няня має постійно знаходитись біля садочка. Дуже складно, коли і гроші треба заробляти і жити на щось. Звичайно складно було весь цей рік”, – розповідає мама випускниці дитсадка Дар’я Сезоненко.

“Починали ми працювати з однієї години на день. Зараз діти у нас з 9:30 до 12:30. 10 чоловік, було 15. Були дні, коли було і 5-6 дітей. Але чим стало тепліше, тим більше дітей стало ходити в садок”, – пояснює вихователька Ірина Черидниченко.

Вихователька-методистка Ірина Соляник розповідає, що цей навчальний дошкільний заклад впродовж року відвідує понад сотню дітей. Укриття в садочку поки немає.

“В разі повітряної тривоги, оскільки в нас немає укриттів, батьки чекають на території закладу і відразу забирають дітей додому та йдуть до найближчого укриття”, – говорить вихователька Ірина Соляник.

З 1 вересня 2023 року у Сумах планують відновити роботу всіх дитсадків у звичайному режимі, повідомила начальниця управління освіти і науки міськради Неля Вербицька.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: