У Сумах відбувся фестиваль кулінарної майстерності

31.05.2023

Майданчиком для фахових змагань серед педагогічних працівників та учнів вісімнадцяти закладів професійної (професійно-технічної) освіти області за напрямом «Громадське харчування» стало Сумське міжрегіональне вище професійне училище.

Команди презентували гостям заходу найрізноманітніші страви, приготовані з українських продуктів. Кожний з присутніх мав можливість не тільки оцінити смак страви, а й дізнатись всі нюанси її приготування.

Переможець кулінарного батлу визначався за найбільшою кількістю «уподобайок», які дегустатори залишали біля конкурсних страв.

Найсмачнішою виявилась оригінальна страва Охтирського центру професійно-технічної освіти, команда якого і отримала диплом переможця.

Також у рамках заходу проходив благодійний ярмарок «З Україною в серці», де можна було придбати смаколики, дбайливо приготовані у стінах закладів-учасників фестивалю. Зібрані кошти будуть перераховані на потреби ЗСУ.

Варто зазначити, що підготовку кваліфікованих робітників із професій напряму «Громадське харчування» здійснюють 20 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумської області, де освіту за цим напрямом здобувають понад 2600 студентів. Найпопулярнішою є професія «Кухар, кондитер».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: