Пенсіонерку з Шостки, яка хотіла підзаробити, ошукали на 120 тисяч гривень

02.06.2023

До поліції звернулась 66-річна мешканка міста Шостки, в якої невідома особа видурила близько 120 000 гривень. Зі слів заявниці, три тижні тому, в одному із месенджерів їй надійшло повідомлення про можливість заробітку. Далі, перейшовши за посиланням, з нею зв’язалася невідома особа. Остання запропонувала вкласти кошти нібито в бізнес для отримання відсотків. На що та погодилася. З моменту, як потерпіла надіслала свої гроші, жінка перестала виходити на зв’язок.

А житель міста Суми повідомив до поліції про те, що на одному з Інтернет-сайтів він замовив товар, зробивши повну передоплату. При отриманні замовлення виявив, що посилка наповнена пінопластом та цеглою. Ще одна жителька обласного центру повідомила, що невідомі перерахували з картки її сина близько 2 000 гривень.

Також із заявою про злочин до поліції звернулась 40-річна мешканки села Сад. Вона розповіла, що на мобільний телефон з невідомого їй номера подзвонив нібито брат та повідомив, що йому терміново потрібні гроші. Довго не роздумуючи, жінка перерахувала на вказаний ним номер рахунку 11 000 гривень. Лише після цього вона вирішила перетелефонувати брату, відтак і дізналась, що стала жертвою аферистів.

Ще двоє громадян втратили свої заощадження, намагаючись отримати грошову допомогу. Як виявилось, перейшовши за підозрілими посиланнями, вони ввели конфіденційну інформацію по своїх банківських картках. Відтак за чужий рахунок шахраї збагатилися майже на 12 000 гривень.

За всіма фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та проводять оперативно-розшукові заходи з метою встановлення осіб зловмисників.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: