На Сумщині торік пред’явлено 5 позовів із вимогами привести у стан готовності укриття

05.06.2023

В умовах повномасштабного вторгнення в Україну Російської Федерації, яке супроводжується численними ракетними ударами, бомбардуваннями, обстрілами та руйнуванням населених пунктів, житлових кварталів, об’єктів цивільної інфраструктури тощо, надзвичайно гостро постає проблема забезпечення захисту життя і здоров’я мирного населення. Відтак, в межах повноважень, органами прокуратури області у сфері цивільного захисту населення вживались заходи представницького характеру.

Зокрема, пред’явлено 5 позовів із вимогами привести у стан готовності захисні споруди – укриття загальною площею понад 2,6 тис кв. м, місткістю на понад 1430 осіб. З них – 2 позовні заяви судами розглянуто та задоволено. Відповідачів зобов’язано привести в належний стан захисні споруди та підготувати їх до укриття населення. Водночас 1 судове провадження закрито у зв’язку з добровільним усуненням встановлених недоліків, стосовно 2 інших тривають судові розгляди.

Робота на цьому напрямку триває, адже цивільний захист населення є важливим елементом національної безпеки України та необхідною складовою її обороноздатності, який покликаний поряд із вирішенням інших завдань забезпечувати виконання державою зобов’язань щодо захисту прав на життя і здоров’я громадян.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: