У сумській бібліотеці волонтери навчають плести маскувальні сітки для військових

06.06.2023

Майстер-клас із виготовлення маскувальних сіток організували для сумчан волонтери осередку “Ми тут”. Охочих освоїти навички плетіння зібрали в бібліотеці №7 по вулиці Г.Кондратьєва, 140. Триватимуть навчання три дні.

В перші години до закладу прийшли близько десяти сумчан. Серед них – пані Тетяна, уродженка Донеччини, що 10-й рік живе в Сумах. “Моє місто окуповане з 2014-го року. Для мене це велика трагедія, я люблю свою Ясинувату. Мені дуже боляче знати, що воно стало ворожим. По могилах моїх батьків, мого чоловіка їздять російські танки. З міста мого стріляють: з церкви, зі школи. Я дуже сподіваюсь, що мій маленький вклад допоможе нашій армії визволити моє місто, мій Донбас, який я люблю”, — сказала жінка.

З початком літа кількість охочих допомогти в виготовленні маскування зменшилась, розповіла організаторка майстер-класу. Тому такий захід – можливість залучити нових волонтерів для допомоги українським воїнам. “Наш волонтерський рух цей майстер-клас проводить вперше. По-перше, ми хочемо познайомити сумчан із новою технікою плетіння сіток – технікою перфорації. Для когось це диковинка, для когось це новий крок вперед, який ми зробили і впевнено йдемо. Знайомимо жителів цього району і хочемо залучити їх. Не кожен може через все місто їхати на інші локації. Тепер ми вирішили йти до людей”, — зазначила координаторка волонтерського руху “Ми тут” Лариса Гніденко.

“Триває війна, невідомо, коли закінчиться. Наші воїни несуть втрати, наші ЗСУ, всім жаль. Всі вирішили свій вклад зробити в цю перемогу. Ми можемо щось в’язати, шити”, — говорить учасниця майстер-класу Любов Годовас.

Таїсія Глінкевич теж взяла участь у майстер-класі, жінка поділилася: “У мене болить серце за наших воїнів, тому я тут. Щоб вони були живі і здорові. Не складно, було б бажання”.

Після закінчення майстер-класів сумська бібліотека №7 стане п’ятим осередком організації «Ми тут», де на постійній основі виготовлятимуть маскувальні засоби, розповіла завідувачка закладу Ірина Андрухова: “Від початку повномасштабного вторгнення бібліотека активно співпрацює з волонтерами. Ми співпрацюємо практично з усіма організаціями. З пані Ларисою я також давно познайомилась. Ми спочатку окопні свічки робили, ділилися парафіном. Також речі, які до нас приносили, ми частково передавали через них. І вирішили, що у нас є місце для цього. У нас є активні користувачі, які готові допомагати волонтерити”.

Сумські волонтери об’єдналися в організацію “Ми тут” на початку повномасштабного вторгнення російської армії. Крім сіток, виготовляють для захисників маскувальні костюми, білизну, рукавиці. Детальну інформацію про потреби організації можна дізнатися на сторінках “Ми тут” у соцмережах.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: