Судитимуть службовця Лебединського агролісгоспу, який вимагав та одержав 55 тис грн хабаря за передачу 430 ялинок без належного оформлення

06.06.2023

Сумською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи Лебединського дочірнього агролісогосподарського підприємства «Лебединський агролісгосп», який за 55 тис грн неправомірної вигоди передав громадянину ялинки без належного оформлення (ч. 3 ст. 368 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, житель м. Полтава, бажаючи придбати новорічні ялинки, звернувся в Лебединський агролісгосп. Щоб позитивно вирішити дане питання, службовець повідомив громадянину, що частину ялинок у кількості 70 шт. він зможе реалізувати офіційно з наданням відповідних бирок, а за решту – 430 шт. необхідно віддати готівку, при цьому ці ялинки будуть без відповідного оформлення.

19 грудня 2022 року правоохоронці задокументували факт одержання службовцем агролісгоспу 55 тис. грн неправомірної вигоди, після чого затримали його. Примітно, що затриманий є депутатом Сумської районної ради восьмого скликання від політичної партії «Опозиційна платформа – за життя».

Досудове розслідування завершено слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: