На Сумщині викрили схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України

07.06.2023

Слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони та оперативним супроводом Управління внутрішньої та власної безпеки задокументовано схему організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України через непрацюючий пункт пропуску в Сумській області.

У ході слідства встановлено, що громадянин України, здійснюючи за відсутності дозволу на регулярні перевезення громадян, у квітні поточного року з метою незаконного переправлення осіб через державний кордон України запропонував працівнику внутрішньої та власної безпеки по 5 прикордонному загону ДПСУ систематичне надання грошових коштів за безперешкодне та якнайшвидше проведення фільтраційних заходів та, не зважаючи на існуючу заборону, вирішення питання виїзду громадян України за межі держави до Російської Федерації.

Зокрема, 5 червня чоловік, діючи під контролем правоохоронних органів на території розташування фільтраційного пункту, передав представнику УВВБ ДПСУ 24 тис. грн., 600 євро та 300 доларів США за безперешкодне та якнайшвидше проведення фільтраційних заходів і вирішення питання про надання дозволу та забезпечення можливості виїзду 5 громадянам України до Російської Федерації, створення вільного «коридору» для виїзду до країни-агресора.

Наразі його затримано відповідно у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Зловмиснику вже повідомили про підозру. Слідство триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: