На Сумщині заміновано понад 1700 га сільськогосподарських площ

07.06.2023

У Сумській області заміновано 1760 га сільськогосподарських площ. Про це розповів керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Маслак.

“Вже проведено роботи на території понад 1,5 тис. га. Наразі залишилося провести роботи у двох територіальних громадах, по двох земельних ділянках”, – сказав він. Роботи, за його словами, постійно тривають.

Сергій Карпенко, керівник одного із аграрних господарств, розповідає, що майже 200 га землі, які були у них в обробітку під Тростянцем, були заміновані. “Ми провели частину обстеження самі, а потім з представниками ДСНС провели розмінування. І тоді ми могли провести посівну”, – розповів він.

З початку повномасштабної війни на Сумщині вибухотехніки та сапери обстежили площу 1 млн 300 тисяч га, до якої входять об’єкти критичної інфраструктури, дороги, сільгоспугіддя та житловий сектор. Під час розмінування знищено понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів. Про це розповів речник ДСНС України у Сумській області Олег Стрілка.

“На території Сумської області знищено понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів. Серед них були 20 авіаційних бомб. Вздовж 20 км кордону ще потрібно буде очистити територію, площею понад 1 млн га”, – додав Стрілка.

З лютого 2022 року на Сумщині загинули 7 людей, що підірвались на мінах.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: