На Сумщині 14 громадян ошукали на 74 тисячі гривень і 500 євро

09.06.2023

За минулу добу до поліції надійшло чотирнадцять повідомлень про шахрайство. Невідомі ошукали жителів Сумщини на загальну суму близько сімдесяти чотирьох тисяч гривень та майже на п’ятсот євро.

Псевдобанкіри продовжують дурити людей та виманювати їхні конфіденційні дані. Потерпілі розповідають, що їм на особистий номер телефонує невідома особа, та під приводом «розблокування», нібито заблокованої картки, прохає надати секретні дані від банківського рахунку. Після розголошення такої інформації – гроші з картки зникають. За минулу добу правоохоронці зафіксували п’ять випадків з використанням даної схеми шахрайства.

Ще п’ятеро осіб стали жертвами недобросовісних продавців. Останні викладають на сайтах оголошення про продаж певних товарів, але після того як покупець здійснив повну або часткову оплату, «продавці» перестають виходити на зв’язок та відповідно ніякого товару не надсилають.

Також актуальною залишається шахрайська схема з посиланнями. Четверо громадян, після того як перейшли за надісланим їм посиланням та виконали певний алгоритм дій, який вимагав сайт – втратили власні заощадження.

Поліція вкотре звертається до громадян та наголошує: не надавати свої особисті дані невідомим, не довіряти незнайомцям та будь-які питання з банківським картками вирішувати виключно у банківських установах.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: