Як член “команди Лисенка” чекає вироку вже 13 років і попутно “заробляє” на “тракторцях”?

09.06.2023

Якщо ретельно подивитися на “команду” сумського міського голови Олександра Лисенка, то можна побачити певну закономірність – багато із її членів мають судимість за різного роду злочини, але при цьому зберігають свої високі посади, отримуючи із міського бюджету величезні кошти собі на зарплати та забезпечення діяльності своїх підприємств.

Є у структурі виконкому комунальне підприємство “Чисте місто”. Займається воно сміттям: збирання безпечних відходів; оброблення та видалення безпечних відходів; відновлення відсортованих відходів; знесенням; управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту; комплексне обслуговування об’єктів; демонтаж (розбирання) машин і устатковання. Очолює це чудове підприємство Олексій Іванович Легкий. У народі ця людина відома тим, що по ньому триває кримінальне провадження, яке було відкрито ще у далекому 2010 році.

Ухвалою суду від 6 квітня 2023 було прийняте рішення проводити судове засідання по громадянину Легкому в режимі відеоконференції. Однак уже судове засідання призначене на 1 червня 2023 року черговий раз було перенесено на 26 червня 2023…

Враховуючи такі обставини (а їх мер Лисенко не міг не знати беручи на роботу пана Легкого у 2022 році та ще й на посаду директора комунального підприємства) стає абсолютно незрозумілою кадрова політика керівництва міста. Невже, щоб потрапити до команди нашого мера потрібно мати кримінальні провадження чи судимість за корупційні діяння? А може Олександр Миколайович думав, що коли призначить Олексія Івановича з таким “світлим” минулим, то той зі свого, так би мовити, “кримінального” досвіду зможе самостійно навести лад у КП “Чисте місто” і поламати там усі корупційні схеми?

Що ж, можливо так і думав наш чесний мер. От тільки, якщо зайти на сайт державних закупівель “Прозоро”, то можемо побачити, що одразу після призначення пана Легкого керівником, його підприємство проводить в наступні місяці три тендери на понад 6,6 мільйона гривень. Перевірити ці тендери простій людині важко, адже мова йде не про якісь конкретні речі, а стосується виконання робіт.

Однак, ми можемо перевірити якість роботи “кримінального” управлінця Легкогона іншому – на закупівлі невеличкого тракторця-газонокосарки. Так, згідно оголошеного 5 жовтня 2022 року тендеру КП “Чисте місто” хотіло придбати трактор-газонокосарку. Як не дивно, але чомусь в цьому тендері (до речі, як і в багатьох інших) прийняла участь тільки одна компанія – ТОВ “Ювента Групп”, запропонувавши свій трактор solo by AL-KO T 15-103.7 HD-A Comfort за 149 999 грн. Саме за таку ціну і придбало собі комунальне підприємство на чолі з паном Легким цю техніку.

Онак, якщо ввести назву цього трактора-косарки в інтернеті, то можна без проблем знайти набагато дешевші пропозиції і це більш ніж через півроку від купівлі КП. Так, наприклад, на фірмовому магазині AL-KO ціна такого тракторця становить 109 999 грн, або на 40 тисяч менше. У відсотковому значенні переплата (або, не хочеться в це вірити, але може і відкат) становить – 27%.

За майже рік діяльності, лише через систему державних закупівель “Прозоро” КП “Чисте місто” провело тендерів на більш ніж 18,5 мільйонів гривень. Якщо припустити, що “відкати” і тут складали такі ж відсотки, як і з маленьким тракторцем, то отримаємо суму збитків майже 5 мільйонів. А окрім же всього цього пан Легкий отримує як директор, ще і непогану заробітну плату!… І пан Лисенко, очевидно, схвалює таку його “діяльність”…

Ось така “команда” у сумського мера. “Працюють” так, що аж гай шумить. Правда, поки що ця “праця” більше схожа на обдиралово свого міста і простих сумчан. Але, як кажуть, війна все спише і мер може й далі продовжувати панові Лекому контракт, а той, у свою чергу, буде файно купувати “тракторці”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: