Незаконний поруб дерев на 700 тис грн – на Сумщині судитимуть агронома та двох працівників фермерського господарства

09.06.2023

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Сумської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно агронома фермерського господарства та двох його працівників, які здійснили незаконний поруб дерев (ч. 4 ст. 246 КК України). При цьому агроном відповідатиме ще й за зловживання повноваженнями (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За даними слідства, агроном фермерського господарства вирішив облаштувати спортивний майданчик на земельній ділянці, яка знаходиться поруч із його приватною власністю. При цьому він достовірно знав, що зазначена територія належить до лісового фонду ДП «Роменський агролісгосп». Попри це, агроном вирішив за допомогою працівників вказаного фермерського господарства розчистити ділянку від насаджень. Відтак працівники за вказівкою агронома в серпні 2022 року зрубали 118 дерев. Після чого він, залучивши двох працівників, які знали про незаконність дій, вивезли всю зрубану деревину на територію фермерського господарства.

Згідно з висновком експерта, внаслідок незаконного порубу дерев на землях лісового фонду ДП «Роменський агролісгосп» розмір шкоди, заподіяної лісу, становить 696 тис. 858 грн.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: