У Новослобідській громаді пропонують безкоштовне проживання евакуйованим з Херсонщини

12.06.2023

У Новослобідській громаді пропонують безкоштовне проживання евакуйованим з Херсонщини людям. Приміщення, яке готові надати – колишня лікарня. За кошти місцевого бюджету та благодійників його обладнали ліжками та необхідною технікою: плитами, пральними машинами, телевізором. 

За словами голови Новослобідської громади Ольги Гаркавенко, наразі в приміщенні може проживати понад 30 людей: для постояльців підготовлені 11 кімнат, по три людини в кожній.

“Центр тимчасового базування. Якщо комусь потрібно. Розуміємо, що ми в зоні бойових дій, ми людям своїм пропонуємо, що, будь ласка, ми в будь-який час вас заберемо”, – говорить голова Новослобідської громади Ольга Гаркавенко.

Голова Новослобідської громади показує приміщення, яке готове прихистити евакуйованих з підтоплених територій Херсонщини. Розташоване воно у селі Мазівка, Конотопського району Сумської області.

Спочатку будівлю використовували як Пункт незламності, пізніше – облаштували для переселенців з прикордонних сіл Путивльщини, що знаходяться під обстрілами. Нині тут ніхто не проживає, але всередині є все необхідне, говорить Ольга Гаркавенко.

“У нас тут є інтернет, сонячні панелі, тому, якщо світло відсутнє – під’єднуємо, окрім генераторів іще живлення, під’єднується”, – зазначає голова громади.

Від Мазівки до Путивля – 13 кілометрів. Село існує з кінця 1980-х, говорить Ольга Гаркавенко. Тут наразі проживає 700 людей. Поруч працює підприємство.

“Працівників сюди возять з Путивля, тож робота є, але працювати треба, є школа, будинок культури, старостат”, – додає Ольга Гаркавенко.

Поруч із приміщенням – укриття. Проте, за словами голови громади, цей населений пункт жодного разу не опинявся під обстрілами.

“Одне з безпечних місць в нашій громаді. Ми готові розпахнути двері для людей з Херсонщини, з Миколаївщини, звідки потрібно, будь ласка, заїжджайте, ми Вас чекаємо!”, – каже Ольга Гаркавенко.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: