У Сумах збирають допомогу для тварин з Херсонщини: куди та що приносити

12.06.2023

У Сумській ЗОШ № 27 збирають допомогу для тварин з Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Повідомлення про збір оголосили 6 червня.

Учні школи Вікторія та Матвій розповідають: як тільки дізналися про благодійний збір, відразу принесли до школи необхідні речі. Кажуть, вже вдруге, разом з мамами, долучаються до допомоги.

“Принесли корм, смаколики різні”, – розповів хлопець. “Я дуже люблю тварин і мені хочеться їм допомогти”, – додала Вікторія.

“Долучились до акції, оскільки власний приклад маємо показувати, що ми підтримуємо. Не важливо — людей чи тварин, вони потребують нашої допомоги. Хто, як не ми?”, – вважає мама Матвія Марина.

“Це дуже важливо зараз допомагати маленьким і дорослим нашим братам меншим. Велика проблема екологічна і хто, як не ми українці може допомогти”, – вважає мама школярки Вікторії Людмила.

Вчителька біології та основ здоров’я Оксана Ткаченко додає: для порятунку тварин з Херсонщини збирають корм, переноски та шлейки, клітки та ліки.

“В перші години, щойно ми розпочали акцію, діти школи, жителі Хіммістечка, вчителі та батьки долучилися до збору. Приносять крупи, ліки, поводки для тварин, які потребують допомоги. Була приємно здивована, що навіть випускники, які закінчили школу 7-8 років тому привозили у великих обсягах допомогу тваринам і пропонували підвіз кормів”, – розповіла вчителька.

За словами вчительки англійської мови Ірини Ткаченко, охочі можуть долучитися і донатами. “Ми збираємо також кошти, щоб зоолікарі мали змогу вилікувати і надати необхідну допомогу. Завдяки людям у нас збільшилась допомога і для жителів Херсонської та Миколаївської областей, де потерпають люди. Сумчани приносять локшину, різні каші, консерви”, – розповіла жінка.

Збір допомоги триватиме до 14 червня включно. Організатори збору — вчителі школи № 27 та Сумське товариство захисту тварин просять сумчан приносити корм та речі для постраждалих на Херсонщині тварин за адресою: місто Суми, вулиця Охтирська, 33. Зібрану благодійну допомогу передадуть до ГО “Безпритульні тварини міста Суми”, що надала прихисток постраждалим тваринам з Херсону.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: