У Бишкіні попрощалися з Володимиром Сущенком “Десантником”

13.06.2023

У селі Бишкінь Сумського району 13 червня попрощались із головним сержантом, гранатометником механізованого батальйону Володимиром Сущенком. Чоловік загинув 8 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині, сказав Ігор Ячменьов, начальник другого відділу Сумського районного центру комплектування.

Провести в останню воїна прийшли мешканці села, родичі та бойові побратими. З першого дня повномасштабної війни Володимира Сущенка знав майор Микола Грошовик.

“Він попав у наш підрозділ: 155-й батальйон першої стрілецької роти. З перших днів він був призначений командиром взводу. І якраз у цей час, коли ми тільки отримали зброю, це було 24-го ввечері, його взвод зайняв оборону на вулиці Гамалія (в Сумах) і вони там тримали перший бій. Вова проявив там себе дуже сміливим чоловіком, воїном. Він особисто розстріляв першу колону бензовозів, там чотири машини було”, — розповів чоловік та додав, що Володимир Сущенко в усьому йому допомагав:

“Він в мене був як права рука. Ми з ним створили першу роту і цілий рік ми були разом, поки він не перевівся в іншу частину, в інший підрозділ. Запам’ятався він мені, в нього був позивний “Десантник”, бо він перед цим служив за контрактом на Донбасі і з перших днів сам прийшов, прийшов у військовій формі, в тільняшці. Був такий доброзичливий чуйний воїн”.

Попрощатись зі своїм зятем прийшли також Сергій Ольховик та Володимир Богуславський.

“Завжди чуйний був, не ховався за спинами. Перед цим рік в АТО був. Хорошою людиною був”, — сказав Володимир Богуславський.

“Кріпиш, здоровий хлопець був. А зараз, такий як дід лежить вже. Зрозуміло, що мертві гарними не бувають”, — додав Сергій Ольховик.

Біля двору, де будували собі житло Володимир Сущенко з дружиною, зібрались мешканки села Бишкінь. Чоловіка особисто, кажуть не знали, але прийшли віддати шану полеглому захиснику.

Після відспівування загиблого захисника Володимира Сущенка поховали на кладовищі села Бишкінь. Йому назавжди залишиться 45 років.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: