На Сумщині та Полтавщині крали нафту та газ, очищали та продавали як паливо і бензин

14.06.2023

Чотирьох людей підозрюють у викраденні вуглеводної сировини зі свердловин на території Полтавської і Сумської областей. Про це повідомив головний оперуповноважений відділу Департаменту карного розшуку Віталій Єрмаков, йдеться на офіційному сайті Нацполіції.

За даними правоохоронців, до групи входило щонайменше четверо людей – організатор та троє його спільників. Інших причетних іще розшукують. Крадіжки вчиняли впродовж року за допомогою спеціального обладнання.

Аби залишатися непоміченими, підозрювані, ймовірно, вивчали час та маршрути руху охорони об’єктів. Нафту та газовий конденсат перевозили у спеціальних ємностях, які встановлювали у сільськогосподарські вантажівки та мікроавтобуси. Після обробки викраденого його продавали за зниженою ціною постійним покупцям як бензин або нафтовий продукт низької якості, йдеться у повідомленні. Такі дії могли спричинити аварію, пожежу, забруднення природи, загибель людей тощо.

Під час 41 обшуку за місцем проживання підозрюваних та у місцях зберігання викраденого поліцейські вилучили, зокрема, автомобілі, обладнання, схеми розташування свердловин, банківські картки тощо.

Людям оголосили про підозри за частиною п’ятою статті 185 Кримінального кодексу України – це таємне викрадення чужого майна, яке вчинене в умовах воєнного стану організованою групою. Санкція –до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі та оперативники Нацполіції проводять заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності можливих спільників підозрюваних.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: