На Сумщині створено Координаційний центр підтримки цивільного населення

15.06.2023

На виконання постанови Кабінету міністрів України №470 «Про координаційні центри підтримки цивільного населення»розпорядженням голови Сумської ОВА Володимира Артюха від 09.06.2023 № 236 створено координаційний центр підтримки цивільного населення при Сумській обласній державній адміністрації – обласній військовій адміністрації.

Перше засідання координаційного центру за дорученням голови Сумської ОВА Володимира Артюха провів заступник голови Олег Коваль.

За його словами, координаційний центр утворений для підтримки та координації надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, іншим постраждалим особам.

«Наш координаційний центр не буде формальною структурою. Він стане центром координації дій, пов’язаних із нашими демобілізованими військовими. За результатами нашої роботи будуть створюватися доручення, розпорядження голови, ініціативи щодо рішень органів центральної влади, тобто законотворчі ініціативи, – говорив заступник голови ОВА. – Ми з вами рушій змін, пов’язаних із захистом та підтримкою населення в регіоні. Ми з вами ті люди, які мають сформувати політику в регіоні в цих питаннях, скоординувати наші дії в окреслених напрямках. Ми працюємо на результат».

Олег Коваль представив членам координаційного центру підтримки цивільного населення при Сумській обласній державній адміністрації – обласній військовій адміністрації співкерівника Світлану Півень, яка є координаторкою програми Першої леді Олени Зеленської «Ти як» в області.

До складу координаційного центру увійшли представники 11 структурних підрозділів Сумської ОДА/ОВА та 13 представників інших установ, організацій, громадських організацій (Нацполіція, Сумський обласний Центр зайнятості, Центр укомплектування та соціальної підтримки) також у складі представник уповноваженого з прав людини.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка, у рамках координаційного центру працюватимуть три робочі групи: перша – робота із внутрішньо переміщеними особами (їх в області майже 84 тисячі осіб зареєстровано), друга група – робота з ветеранами та родинами загиблих, третя група – робота з цивільним населенням, що постраждало внаслідок агресії РФ.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: