У Сумах благодійний фонд видає продуктові набори переселенцям та мешканцям зони активних бойових дій

16.06.2023

Благодійний фонд “Caritas” у Сумах щодня видає продуктові набори переселенцям та людям, які живуть у зоні активних бойових дій. 15 червня такі набори отримало 86 людей.

Головна мета фонду — соціальний супровід жителів громади, зокрема соціально незахищених категорій населення, розповів директор благодійного фонду “Caritas Sumy” Олександр Дядя. За його словами, впродовж року роботи благодійної організації, допомогу отримали до 20 тисяч людей: “Діяльність нашого фонду в місті Суми ми розпочали рік тому, ми надавали гуманітарні набори, це були гігієнічні набори, сімейні набори, харчові. Також ми роздавали гігієнічні набори для осіб з особливими потребами, бо це було тоді актуально і необхідно. Також дитячі набори ми давали”.

Пані Олександра мешкає у Миропільській громаді. Розповідає: мало не щодня доводиться чути вибухи, за гуманітарною допомогою до благодійного фонду звертається вперше. Жінка каже, будь-яка допомога для неї зараз корисна: “Перелік продуктів прочитала, мене влаштовує. Бо пенсія мала, я працювала медсестрою 40 років і ця допомога мене дуже влаштовує”.

“Я з Хотіні. В нас теж “весело”. Кругом, з усіх боків чуєш постійно. Якби не було війни і не стріляли, то не треба всього цього було. Я зателефонувала, відразу взяли трубку. Сказали приїздить на яке число, що треба брати із собою. Я прийшла і без проблем отримала”, — розповіла Людмила.

За словами соціальної працівниці благодійного фонду Людмили Семи, до сотні людей, що опинились у скрутному становищі, щодня, саме на цій локації отримують допомогу.

Визначені категорії населення можуть зареєструватися для отримання допомоги за телефоном: 0500146189 або після реєстрації за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 60/1.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: