У Сумській ОВА презентували регіональний офіс міжнародного співробітництва

16.06.2023

Як повідомив перший заступник голови Сумської ОВА Тарас Савченко, розпорядженням голови Сумської ОВА від 4 травня 2023 року №175-ОД створено Офіс регіонального центру міжнародного співробітництва.

До складу Офісу увійшли заступники голови Сумської обласної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів Сумської ОВА, представники міських, сільських, селищних рад, в тому числі й прикордонних громад, Агенції регіонального розвитку Сумської області.

«Регіональний офіс міжнародного співробітництва – це ключова платформа в межах нашої області, через яку відбуватиметься комунікація з міжнародними партнерами. Ключові завдання цієї платформи – координація міжнародної допомоги, отримання актуальної інформації від громад щодо потреб у міжнародної допомоги, аналіз цих потреб тощо», – зазначив Тарас Савченко.

За його словами, Агенція регіонального розвитку в рамках Офісу працюватиме безпосередньо з міжнародними донорами та забезпечуватиме комунікацію між міжнародними донорами та громадами Сумщини. А відділ міжнародного співробітництва Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОВА займатиметься аналітикою.

«Наразі вже створено план діяльності офісу на поточний рік, календар заходів, проводиться збір інформації від громад щодо отриманої за 2022-2023 рік допомоги та пропозицій про їх потреби», – повідомив Тарас Савченко.

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх доручив в рамках роботи Офісу зібрати загальну базу щодо отриманої Сумщиною допомоги від усіх можливих донорів та партнерів – від міжнародних до місцевих.

«На Сумщині має бути сформована також база першочергових, другорядних та позачергових потреб в області, – підкреслив очільник області. – Це робимо для того, щоб чітко знати що у нас уже є, а що потрібно першочергово. І ця робота буде базисом для нашого Офісу».

Перший заступник голови Сумської ОВА проанонсував проведення в липні Форуму донорів, під час якого і говоритимуть про потреби області. На форумі будуть присутні кілька десятків важливих донорів, перед якими Сумська ОВА системно презентуватиме потреби громад області.

Директор Агенція регіонального розвитку в Сумській області Григорій Стариков розповів про проекти, які реалізувалися в регіоні за підтримки міжнародних донорів та про плани роботи в рамках Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

«Регіональний офіс міжнародного співробітництва має на меті стати єдиним вікном для закордонних партнерів, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальних громад. Пріоритетами роботи цього офісу має стати співпраця з міжнародними донорами, спрямована на допомогу прикордонних громад (відновлення житла, інфраструктури, будівництво та реконструкція укриттів тощо) та допомогу щодо розвитку бізнесу, – підкреслив Володимир Артюх. – Працюємо разом – на Перемогу й відновлення Сумщини!».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: