“У моїх дітей контузія, у племінника – осколок у голові”. Розповіді місцевих мешканців про обстріл Глухівської громади

16.06.2023

Одна дитина поранена, дві отримали контузію внаслідок обстрілу села Білокопитове Глухівської громади. 15 червня російська армія двічі обстріляла село з мінометів.

Одна з мін впала біля житлового будинку, де у той час перебувало п’ять людей, розповіла староста села Білокопитове Олександр Милка. “Вчора близько 11:30 відбувся обстріл села Білокопитове з боку Російської Федерації. Метрів за 50 від дітей, які гуляли поруч із будинком, розірвалась міна. Дитина отримала осколкове поранення, інші, звичайно, були сильно перелякані. Це якесь диво, що всі залишились живі. Також вчора у другій половині дня відбувся другий обстріл біля озера. У той час там дитина ловила рибу і теж дуже перелякалася”, – розповів Олександр Милка.

Ворожа міна впала поряд з будинком Тетяни та Миколи. Подружжя розповідає, що почули вихід, але не встигли сховатись.

“Ми стояли біля хати й почули вихід, відразу ж заглушило вуха. Ми побігли у підвал. І вже там побачили, що у дитини кров. Було двоє моїх дітей та племінник. Мої діти отримали контузію, але нам сказали, що це мине. У племінника – осколок у голові”, – розповіла Тетяна.

“Почув вихід і зрозумів, що свисту не було – отже, летіло по нас. Але поки я встиг крикнути “лягайте”, було вже пізно – був приліт. Зараз вже нормально, лише у вухах пищить”, – розповів Микола.

Поранену осколком дитину прооперували, зараз її життю нічого не загрожує, розказала завідувачка приймального відділення Глухівської лікарні Інга Родченко. “Вчора десь о 12 годині батьки привезли до нас 12-річного хлопчика. Хлопчик скаржився на головний біль, також у нього ми виявили кров біля скроневої ділянки. Він говорив, що не потрапив під артобстріл. Ми зробили рентген черепа і виявили осколок у скроневій ділянці. Хлопчика було госпіталізовано до хірургічного відділення, осколок був видалений. Дитина перебуває у задовільному стані”, – розповіла лікарка.

Село Білокопитове розташоване за 300 метрів від кордону з Росією, розповідає староста. За його словами, мінометні обстріли тут відбуваються досить часто.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: