Нардеп Михайло Ананченко: «Спільно з підприємцями будемо займатися відновленням медичної інфраструктури Сумської області та покращувати систему оповіщення»

17.06.2023

Народний депутат Михайло Ананченко провів у Сумській обласній військовій адміністрації зустріч із представниками Українського союзу промисловців та підприємців та його партнерським благодійним фондом. Як повідомив парламентар, готується реалізація проєктів за кількома напрямками – відновлення медичної та дорожньої інфраструктури, облаштування захисних споруд, посилення охорони кордонів. Крім того, планується залучення міжнародної технічної і фінансової допомоги для встановлення на Сумщині системи оповіщення європейського виробництва.

«Делегація Українського союзу промисловців і підприємців відвідала Сумщину.

Разом з головою Сумської ОВА  обговорили з ними питання модернізації систем оповіщення, прикордонної інфраструктури, а також відновлення медичних закладів.

Цього разу представники ділового союзу разом з благодійниками привезли до Сум 3 дефібрилятори та 3 монітори пацієнта, що будуть передані Білопільській лікарні та Сумському кардіодиспансеру.  Разом з ними будемо і надалі займатися відновленням медичної інфраструктури Сумської області, а УСПП сприятиме залученню грантових коштів та міжнародної технічної допомоги.

Також Сумщина має шанс оновити систему оповіщення до європейського зразка. Її перевагами є автономність (працює навіть за відсутності електричного живлення) та довговічність (кілька десятиліть).  Для цього максимально ( до 80%) будуть залучені кошти іноземних донорів і лише 20%  потрібно буде профінансувати з обласного бюджету та бюджету громад.

На Сумщині може бути реалізований пілотний проєкт із впровадження системи раннього моніторингу, інформування. Поляки вже інтегрували такі системи у прикордонні із Білоруссю, тож завдяки міжпарламентському співробітництву та підтримки УСПП можемо мати і у себе.

Працюємо разом на Перемогу !» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, народний депутат передав Херсонщині понад 10 тонн гуманітарної допомоги від сумської команди «Слуги народу». Михайло Ананченко особисто долучився до  цієї гуманітарної місії, відзначивши важливість єднання українців у складні часи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: