У Глухові затримали жінку, яку підозрюють у передачі представнику РФ інформації про розташування українських військових

17.06.2023

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано 40-річну жительку м. Глухів Шосткинського району за підозрою в поширенні інформації про розташування українських військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, прихильниця окупантів, бажаючи сприяти захопленню частини території України Російською Федерацією, поширювала представнику держави-агресора інформацію про місця розташування на території Шосткинської громади підрозділів ЗСУ.

Зокрема, під час телефонних розмов жінка неодноразово розповідала своєму співрозмовнику з Росії про місця скупчення українських військових та розташування на місцевості блок-постів. Більш того, жінка обурювалась, чому окупанти «не бьют» по українським військовим, про місця дислокації яких вона розповідала.

Наразі затриманій повідомлено про підозру, за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: