Сумчанку ошукали за фішинговим посиланням, знявши кошти з картки у японських єнах

19.06.2023

До Сумського районного управління поліції з заявою про злочин звернулася мешканка обласного центру та розповіла, як стала жертвою шахраїв. Жінка повідомила, що замовила товар у одному із інтернет-магазинів та чекала сповіщення про надходження посилки. Через деякий час їй на телефон надійшло повідомлення нібито від пошти про те, що для отримання замовлення необхідно оновити особисті дані.

Перейшовши за посиланням та ввівши конфіденційні дані, зокрема номер картки, її термін придатності та CVV код, з її банківської картки зникли гроші в сумі майже 12000 гривень. Згідно виписки з банку грошові кошти були списані у японських єнах (в сумі 43800 єн),а одержувач знаходився, нібито, в місті Осака.

Виявивши втрату грошей, жінка відразу ж звернулася до банку, і той за її вимогою, заблокував рахунок, тож решту фінансів вдалося вберегти. У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та проводять всі необхідні дії для встановлення осіб зловмисників.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: