У Сумах випустили новий альманах «Слобожанщина»

19.06.2023

У Сумському видавництві «Мрія» вийшов друком 27-ий випуск альманаху «Слобожанщина», підготовлений обласною організацією Національної спілки письменників України.

Цьогорічне число видання формувалося в умовах воєнного часу, тож, як зазначено в анотації, твори місцевих майстрів пера пронизані духом патріотизму та віри в перемогу над російськими загарбниками.

До альманаху увійшли поетичні твори членів обласної письменницької організації Ольги Бражник, Олександра Вертіля, Сніжани Вечорки, Тамари Герасименко, Ірини Козлової, Анатолія Луговського, Любові Матузок, Юрія Назаренка, Сергія П’ятаченка, Людмили Ромен, Віктора Скакуна, а також проза Василя Пазинича та Надії Позняк.

Цікаве краєзнавче дослідження про перебування Григорія Сковороди на Лебединщині подав до альманаху Борис Ткаченко.

Розділ «Незабутні» представлений творами членів НСПУ Івана Головченка, Івана Корнющенка та Василя Чубура, які цього та минулого року залишили цей світ.

У розділі «Слово з прикордоння» вміщена поезія літстудійців з Краснопілля, Білопілля, Глухова та Сум. Завершують альманах три оповідання з короткого списку переможців всеукраїнського конкурсу Open World – 2022, які присвячені рідній Сумщині.

Як і попередні випуски, альманах розрахований на широке коло шанувальників сучасної літератури і насамперед творчості авторів Сумщини.

Сподіваємось, вимогливий читач знайде серед представлених творів ті, які припадуть йому до душі.

litgazeta.com.ua

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: