На Сумщині запроваджують нові принципи в ремонті місцевих доріг

20.06.2023

За ініціативи голови Сумської ОДА Володимира Артюха на Сумщині запроваджуються нові прозорі та справедливі процедури використання коштів Дорожнього фонду та організації ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Принципова позиція очільника Сумщини – проблеми в дорожньому господарстві області не мають замовчуватися або вирішуватись в «ручному режимі» через незрозумілі схеми. Після ґрунтовного аналізу і визначення пріоритетів вони мають вирішуватись спільними зусиллями.

Для того, щоб зробити процес формування переліку доріг, де здійснюватиметься ремонт, та розподіл коштів Дорожнього фонду прозорим, відкритим і зрозумілим, для громад і населення інструментом головою Сумської ОДА Володимиром Артюхом видано три розпорядження які впорядковують процедурні питання.

Перше розпорядження затверджує перелік пріоритетних доріг місцевого значення роботи по яких заплановані на 2023 рік.

Друге – затверджує порядок відбору вулиць і доріг комунальної власності. Всі рішення по відбору будуть опрацьовуватись конкурсною комісією на підставі чітко визначених критеріїв відбору та поданих на розгляд документів.

Третє – формалізує процеси контролю за якістю робіт та обсягом використаних коштів Дорожнього фонду. Створюється робоча група, яка буде опрацьовувати акти виконаних робіт. До складу комісії включені представники Держаудитслужби, правоохоронних органів тощо.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: