У Сумській громаді зафіксовано 360 випадків домашнього насильства

21.06.2023

Як повідомляє департамент соцзахисту громади, у 2023 році на території Сумської міської тергромади зафіксовано 360 випадків вчинення домашнього насильства по відношенню до 307 осіб, з них майже 79% – це жінки. Щодо 29 осіб домашнє насильство вчинялось неодноразово.

Всім постраждалим надана психологічна допомога та консультації, ці особи обліковуються як отримувачі соцпослуг у Сумському міському центрі соціальних служб, 12 – перебувають під соціальним супровідом.

Статистика серед постраждалих від домашнього насильства наступна: 11 мають інвалідність (за результатами опрацювання їх потреб забезпечено кріслами колісними двох осіб, 7 – засобами реабілітації у вигляді палиць, милиць, ходунків, 7 – ортопедичним взуттям). Серед постраждалих, які належать до категорій населення, що потребують додаткової уваги та підтримки, а це 24 особи: 7 особам призначили державну соціальну допомогу як малозабезпеченим сім’ям, 5 – допомогу при народженні дитини, 5 – допомогу по догляду за особою з інвалідністю.

Члени сім’ї, які вчинили домашнє насильство, несуть адміністративну, кримінальну чи цивільно-правову відповідальність відповідно до законодавства.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: