У Тростянці не досягли згоди щодо реконструкції привокзальної площі

21.06.2023

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх зустрівся з представниками місцевого самоврядування Тростянця та підприємцями, які до окупації міста провадили свою діяльність на території привокзальної площі. Зокрема, мали тут стаціонарні приміщення для торгівлі, які зруйнував ворог.

Привокзальна площа буде відновлюватись за державний кошт. Але, щоби їх залучити і почати відновлювальні роботи, необхідно узгодити питання, пов’язані з передачею прав замовника на об’єкти привокзальної площі Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області.

«Площа у Тростянці має стати знаменням перемоги, а не «пам’ятником» злочину російських терористів і для цього необхідно об’єднати зусилля. Цей проєкт – на особистому контролі у Президента України і є знаковим для Сумщини. Попри старання ворога ми не стали на коліна, більше того, ми успішно б’ємо його на фронті і відновлюємо все, що було зруйновано цими злочинцями», – зазначив Володимир Артюх.

Володимир Зеленський, під час відвідування Тростянця наприкінці березня, ознайомився та погодив загальну концепцію відновлення вокзалу та площі.

Підприємцям був запропонований вибір: відновлювати зруйновані приміщення за власний кошт, або ж погодитись на комплексну реконструкцію за кошти Державного бюджету.

Проте і досі декілька підприємців з недовірою ставляться до обраного більшістю варіанту відновлення площі за державні кошти.

Голова Сумської ОВА пояснив важливість якнайскорішого досягнення згоди всіх учасників процесу для початку робіт.

«Я розумію ваші побоювання і переживання. Ви втратили власну справу, якою жили, але тільки разом ми зможемо все відновити у найкоротші терміни, щоби ви повернулись до роботи, щоби наш Тростянець повернувся до звичайного життя», – підкреслив Володимир Артюх.

До середини липня планується розробити предпроєктні рішення та узгодити завдання на розроблення проектної документації щодо відновлення залізничного вокзального комплексу «Тростянець-Смородине» та привокзальної площі з власниками об’єктів.

Детальний план реконструкції буде винесений на публічне обговорення.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: