Як на Сумщині реалізують програму єВідновлення

22.06.2023

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх провів нараду з очільниками районних військових адміністрацій.

За його словами, на Сумщині є чотири пріоритетні напрямки, на які мають першочергово спрямовуватися бюджети всіх рівнів. Це безпека й оборона, проекти з відновлення, підтримка внутрішньо переміщених осіб та активізація економічної діяльності регіону.

Під час наради перший заступник голови Сумської ОВА Тарас Савченко розповів про реалізацію на Сумщині державної програми єВідновлення. Так, за його словами, громадами Сумської області до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесені дані щодо пошкоджень 4817 об’єктів (будівлі, споруди та приміщення), з яких 4348 житлових (3243 будівлі та 1105 квартир).

Мешканцями області направлено 511 заяв щодо надання компенсації (58,3% приватні будинки, 41,7% квартири), з них 250 взяті в обробку. Прийняті рішення щодо компенсації за пошкоджене майно 23 жителям області на суму 1362,363 тис. грн., з них 17 передано на виплату на суму 918,444 тис. грн.

«Наразі ми за різними показниками входимо в Україні до десятки та до п’ятірки найкращих областей щодо реалізації програми та наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного майна. У той же час залишаються ряд громад, в яких не так активно вносяться дані до цього реєстру. Зокрема, Охтирський район має велику кількість руйнувань, але багато зруйнованих та пошкоджених об’єктів ще не внесено в реєстр. Я прошу вас активізуватись», – наголосив Тарас Савченко.

Володимир Артюх, у свою чергу, поділився враженнями від робочої поїздки в Охтирський район. Найбільше здивувала очільника області занедбана будівля РВА, дорога до якої поросла бур’янами. Особливо заросло місце, де мав би бути пандус при вході в приміщення РВА для людей з інвалідністю.

«На щастя, відразу після мого повернення в Суми мені доповіли, що провели благоустрій території. Я сподіваюсь, що влада в Охтирському районі так же оперативно працюватиме і в питанні реалізації програми єВідновлення та інших державних програм», – підкреслив голова Сумської ОВА.

Володимир Артюх ще раз нагадав головам РВА та громад, що вони працюють на державу Україна. Працюють для людей, а значить мають ефективно виконувати поставлені перед ними завдання. Особливо ті, від яких залежить добробут кожного жителя.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: